StoryEditorOCM
ŽivotMijin retro kutak 55

Jedva bi dočekali zadnju uru, mrčile su se oči u zadnjin klupama, sjurili bi se na Rivu... Sićate li se vi takvog grada?

Piše Mia Sesartić
18. svibnja 2024. - 10:56

Prošlu sedmicu kad je bila fešta o Svetoga Duje, "Bobis" je u čast svog 75. rođendana na Prokurative iznija gigantski krokanat! A, koji bi krokanat drugo bija nego onaj o Svetoga Duje koji bi se obavezno uzeja da bude ka glavna torta, isprid mladenaca na stolu u sali.

Bome su ga i sad, ka i na pravome piru sasikli tako da se na sve bande okolo stola svit moga počastit krokanton.

Nisan se stigla mašit, ali san guštala gledat kako svit uživa u ovoj našoj tradicionalnoj slatkariji. Joj, ća jin se krokanat lipija po rukama i ustima. Mlado, staro, svi su se skupili oko stola, a i turisti su, vidila san, probali, pa su se nakon kušanja pogledavali i kimali glavon jedno drugon u znak potvrde da je lipo i da ćedu uzet još, ako se uspiju dočepat, jer je bila baš navala.

Neki su spremili i par komada u kesicu da se i posli oslade, tako da je onda bilo isto ka iza svakoga pira, jel‘ tako...

Oni šta su malo zakasnili pocipali su o‘ stol i cilu arkadu s Peristila, onu ispod Svetog Duje. Ma, sve ka na pravon vinčanju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 18:01