StoryEditorOCM
PanoramaKAKAV SRETNIK!

Dobitnik iz Slovenije osvojio golemi sumu na EuroJackpotu; čak devet milijuna pripast će njegovoj općini!

Piše MOZAIK SD
24. travnja 2024. - 13:54

Nekome u Sloveniji zaista se posrećilo. Naime, neimenovani čovjek iz našeg susjedstva osvojio je nevjerojatnih 60 milijuna eura na Eurojackpotu. U ovim trenucima još nije poznato tko je sretni dobitnik koji je listić uplatio online, ali svoj rekordni dobitak može podići do 22. srpnja ove godine. Osim njega, u ovoj velikoj nagradi moći će uživati i općina iz koje dolazi, jer će joj pripasti čak vrtoglavih devet milijuna plaćenog poreza. Nakon plaćanja poreza od 15 %, dobitniku ostaje 51 milijuna eura. O općini u koju će novac ići zasad se ništa ne zna, jer je dobitnik, i dalje anoniman.

Kako javljaju iz slovenske lutrije, ovo je najveći dobitak na lutriji u toj zemlji ikada, a uplaćen je putem interneta.

Najveći dobitak do sada iznosio je nešto malo preko 28 milijuna eura, a uplaćen je u Žalcu prije 10 godina. Općini je tada pripalo četiri milijuna eura koja su uložena u obnovu mjesta.

U posljednjem izvlačenju Eurojackpota sretnu kombinaciju za dobitak 5+2, koji je dosegao maksimalni fond od 120 milijuna eura, pogodila su dva igrača. Taj dobitni Jackpot podijelit će sretnici iz Slovenije i Njemačke, svaki će dobiti čak 60 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:01