StoryEditorOCM
Književnostsvestrani autori

Dvojac bogate bibliografije i interesa danas pred Splićanima, Jasen Boko i Ardian-Christian Kyçyku na ‘Disku(r)siji‘

Piše Kultura SD
13. svibnja 2024. - 15:13

U ponedjeljak, 13. svibnja, u 18 sati u poetsko-glazbenom odjelu Dalmatina Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu, u Zagrebačkoj ulici, održat će se nova "Disku(r)sija", program u kojem se pred publikom susreću pisac na jednomjesečnoj rezidenciji u Splitu i jedan domaći autor.

Ovaj put gost je Ardian-Christian Kyçyku, albanski pisac bogate bibiografije i širokog književnog raspona. On je autor romana, kratkih priča, dramskih tekstova, scenarija, znanstvenih studija, eseja i antologija, a uz to je i prevoditelj. Radi kao sveučilišni profesor na Sveučilištu u Bukureštu, gdje je bio i rektor i dekan. O svemu tome, zajedno s doživljajima Splita i iskustava iz njega, govorit će i pred Splićanima vođen sigurnom rukom voditeljice Disku(r)sije Patricije Horvat.

Uz gosta tako bogate bibliografije i interesa trebalo je naći i odgovarajućeg splitskog gosta. Izbor je pao na Jasena Boku, koji je radio kao dramaturg, urednik, novinar, kritičar, ravnatelj Drame splitskog HNK i producent. Dramski tekstovi igrani su mu u dvadesetak kazališta. Za dramske i prozne tekstove nagrađen je s nekoliko važnih nagrada. Objavio je ukupno 11 knjiga, od kojih su najpopularniji njegovi jedinstveni putopisi.

Takav trojac obećava više nego zanimljivu književnu večer.

image

Iskusna Patricija Horvat moderirat će razgovor dvojice autora bogate bibliografije i biografije

Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2024 04:27