StoryEditorOCM
Tenisteški dani

Đoković na koljenima, upao je u duboku krizu, a Srbi mole Splićanina: Gorane, vrati se, sve ti je oprošteno

Piše SPORT SD
14. svibnja 2024. - 13:39

Novak Đoković ne pamti teže dane svoje karijere. Iako je i dalje najviše rangirani tenisač na ATP ljestvici u nedjelju je teško poražen u Rimu od Čileanca Alejandra Tabila sa 6:2, 6:3. Poraz je još bolniji zbog činjenice da Đoković nikada nije brže izgubio. Naime, Čileancu je za slavlje bilo potrebno samo 67 minuta.

Ovaj meč stigao je dva dana nakon što je Đoković pogođen s tribine bocom pa je trebao na šivanje glave. Sve je bio splet nesretnih okolnosti, iz ruksaka jednog od dječaka, koji je želio dobiti Đokovićev autogram, ispala je boca koja je sletjela na glavu srpskog tenisača. Talijanska La Gazzetta dello Sport je i slikom prikazala takav splet okolnosti.

Ipak, Đoković je u nedjelju igrao jako loše, ništa mu nije polazilo za rukom, a ovakav poraz mu sigurno nije trebao uoči Roland Garrosa. 

Već neko vrijeme srpski tenisač se muči s tenisom, a mnogi se pitaju je li vrijeme da se 36-godišnjak suoči s gorkom istinom, da je zlatnim danima njegove karijere došao kraj. 

image
Paul Crock/Afp

Krajem ožujka se odlučio na drastičan potez, razišao se s Goranom Ivaniševićem, dugogodišnjim trenerom, ali taj potez još uvijek nije naišao na željeni učinak. 

Nakon šokantnog poraza Đokovića u srpskim medijima su se sjetili upravo Ivaniševića, pa je na Espresu objavljen članak pod naslovom "Gorane, vrati se, sve ti je oprošteno".

Cure novi detalji incidenta u Rimu, Đoković na trening došao s kacigom! Pogledajte reakciju navijača

"Navikli smo da Novak lomi reket, da se svađa sa sucem, publikom, ali ovoga puta ništa od toga. Ono što su mnogi primijetili je da je izostala reakcija, odakle Đoković crpi najviše energije. Znao je poludjeti na Gorana Ivaniševića, no ovoga puta vidjeli smo ga pomirljiva lica koje je očito bilo spremna na šokantan epilog. Ljubitelji, ali i teniska javnost, pitaju se tko je dovoljno dobar mentor da "brine" o najboljem na svijetu i vodi ga do novih rekorda i dugo čekanog olimpijskog zlata. Nenad Zimonjić trenutno je u Đokovićevom timu, ali mnogi smatraju da on nije dugoročno rješenje", navodi se u tekstu.

image
William West/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 01:10