StoryEditorOCM
Domaći nogometUKAZANO POVJERENJE

Veliko priznanje za domaće suđenje: UEFA se odlučila za hrvatsku kombinaciju u finalu Lige prvaka!

Piše HINA
16. svibnja 2024. - 15:57
Split, 29. travnja 2022. godine. Utakmica 33. kola domaćeg prvenstva između Hajduka i Hrvatskog Dragovljca, sutkinja Ivana Martinčić.Tom Dubravec/Cropix

Hrvatske sutkinje Ivana Martinčić i Sanja Rođak Karšić bit će dio ovosezonske finalne utakmice Lige prvakinja u kojoj se sastaju nogometašice Lyona i Barcelone, koje su braniteljice naslova.

Martinčić će biti četvrta sutkinja finalnog dvoboja koji se igra 25. svibnja u Bilbau u 18 sati, dok će Rođak Karšić biti pričuvna pomoćna sutkinja. Nadodajmo kako je Ivana ove sezone sudila četiri utakmice Lige prvakinja, a u HNL-u samo ogled Gorice i Rudeša.

Hrvatski nogometni savez (HNS) je od strane Europske nogometne organizacije (UEFA) zaprimio još pozitivnih vijesti pa će tako Ivona Pejić biti pomoćna sutkinja u finalnom susretu Europskog prvenstva nogometašica do 17 godina. Švedski Malmo je domaćin finalnog ogleda u kojem će igrati mlade nogometašice Španjolske i Engleske.

Uz to će hrvatski sudac Ante Čulina biti jedan od glavnih sudaca na nadolazećem Europskom prvenstvu nogometaša do 17 godina kojem je domaćin Cipar.

Na prvenstvu će nastupiti i Hrvatska U17 koja se nalazi u skupini B gdje će joj suparnici biti još Danska, Austrija i Wales. Prvenstvo počinje 20. svibnja, a mladi hrvatski nogometaši tog dana igraju utakmicu prvog kola protiv vršnjaka iz Austrije, od 19.30 sati.

image

Ivana Martinčić

Vlado Kos/Cropix
image

Sanja Rođak-Karšić

-/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2024 06:12