StoryEditorOCM
Stillatte make up

Ovaj stil šminkanja obožavaju i zvijezde, s njime ćete postići blistavi ten i oči! Pogledajte video, otkrivamo sve cake

Piše MOZAIK SD
17. svibnja 2024. - 11:47

TikTok je nepresušan izvor savjeta o ljepoti, njezi lica ili načinima šminkanja. Na njemu se brojni, na temelju iskustva, prometnu u make up stručnjake koje se prati i sluša.

Većina djevojaka se ne želi odreći šminke ni kada je vani plus 30. Budući nam se takvi dani približavaju, donosimo nekoliko korisnih savjeta koji će olakšati šminkanje i učiniti make up postojanim.

Tik Tok korisnica nam je pokazala kako se jednostavno našminkati za izlazak, npr. koncert ili festival. Tzv. "latte make up" trend vrlo je popularan i tražen.

Ako ne volite prenaglašenu šminku, latte make up ćete odmah zavoljeti, jer je on savršen način za postizanje blistavog i brončanog izgleda za ljeto.

Latte make up trend zaludio je trendseterice prošle sezone, čini se da ni ove godine neće zaostajati.

Što je brončani latte make up?

Fokusira se na tople smeđe tonove poput čokoladne, brončane ili "nude", te se postiže blistav izgled očiju i tena.

Ali, prije šminkanja prvo trebamo pripremiti kožu. Adekvatna priprema kože je bitna naročito u ljetnim mjesecima. Od iznimne je važnosti nanjeti SPF 50 ako smo cijeli dan izloženi suncu.

Nakon toga nanosimo podlogu, u ovom slučaju je preporučljivije nanjeti bb kremu koja je lagana, pa neće zamastiti lice.

Najbitnija stvar kod "latte šminke" je ta da se baziramo na zemljanim i žutim tonovima, a izbjegavamo jarke i crvene nijanse. Naglasak treba biti na očima, treba ih istaknuti, ali ipak ne pretjerivati. I koristiti maskaru, jer je fokus na prirodnijem izgledu.

Usne se mogu lagano obrubiti smeđom nijansom olovke ili samo nanjeti sjajilo za dodatan prirodniji izgled. A završni "touch" samom looku je bronzer i higlighter, koji dodatno istakne crte lica i da svježinu.

Fokus je dakle, na minimalizmu.

Trend je prošle godine prigrlila i slavna IT djevojka, Hailey Bieber.

Ona nam je u videu pokazala kako ga je postigla:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 08:43