StoryEditorOCM
AutomobilizamCLIO CUP BOHEMIAS

Sve je bliže i bliže postolju, Ivan Pulić uspješniji na stazi Red Bull Ring nego na startu sezone u Balaton Parku

Piše Tonči Vlašić
18. svibnja 2024. - 19:28

Dva puta je bio peti na novoj stazi izgrađenoj u Balaton Parku, sad na Red Bull Ringu prvo četvrti, a zatim peti. Ivan Pulić je nakon prve četiri utrke sezone u TOP 5 najboljih vozača Clio Cup Bohemia Istočna Europa.

On i Ivan Sentić iz Ragusa Racinga su se upustili u europsku avanturu. Pulić ima iskustva, Sentić je debitant. Član Ragusa Racinga je nabavio između prve i druge utrke sezone novi auto. Nažalost, imao je problema već na testiranju na Grobniku, te sad u prvoj utrci u Austriji. Na Grobniku je nastradala desna strana auta, sad je slomio lijevu, ali, skočili su svi, te je auto bio spreman za drugu utrku, a obje su odvožene ove subote. Zbog sudara u prvoj zaradio je kaznu. Penaliziran je s pet mjesta. Na kraju se probio u konkurenciji 25 vozača do 21. mjesta, 18. u klasi.

image

Ivan Pulić (Auto klub Konavle) na Red Bull Ringu u Austriji

Marko Puljić/
image

Ivan Sentić (Auto klub Ragusa Racing) na Red Bull Ringu u Austriji

Marko Puljić/
image

Ivan Sentić (Auto klub Ragusa Racing) na Red Bull Ringu u Austriji

Marko Puljić/

Tomas Pekar vodi nakon prve dvije stanice nove sezone u ukupnom poretku Clio Cupa Bohemias s 86 bodova, dva manje ima David Dziwok, koji je projurio pored svih na Red Bull Ringu (najbrži u kvalifikacijama, te pobjednik u obje utrke). Treći je Bartek Mirecki sa 75 bodova, četvrti Nik Štefančić sa 49, a TOP 5 u konkurenciji gotovo trideset vozača zatvara Pulić sa 42 boda.

Treća stanica sezone je na Slovakia Ringu od 7. do 9. lipnja. Član Auto kluba Konavle će tad pokušati uloviti svoje prvo postolje ove sezone, sva četiri puta do danas je pokazao kako je vraški blizu, dok će Sentić pokušati osvojiti prve bodove.  

Ukupno je šest stanica (Most 3. i 4. kolovoza, Slovakia Ring drugi put – 24. i 25. kolovoza, te Brno 7. i 8. rujna). Još je osam utrka do kraja. 

image

Ivan Sentić (Auto klub Ragusa Racing) na Red Bull Ringu u Austriji

Marko Puljić/
29. svibanj 2024 04:05